maandag 20 februari 2012

Pesto

Koken met Karin - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten:
1 basilicumplantje of een flinke bos
50 gr pijnboompitten
50 gr Parmezaanse kaas
100 ml extra vergine olijfolie
1 knoflookteen
zout en peper

Bereiding:
  • Haal de blaadjes van de basilicum los en hak ze iets fijner in de keukenmachine.
  • Doe de kaas in brokjes erbij plus de pijnboompitten, de gehakte knoflook en zout.
  • Laat de machine lopen terwijl je door de opening beetje voor beetje de olijfolie erbij giet tot het een mooie smeuige massa is.
  • Proef en voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
  • Doe de pesto in een glazen potje en duw de bovenkant glad.
  • Giet er een beschermend dun laagje olijfolie over, dan blijft hij tot 2 weken goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten