maandag 20 februari 2012

Pasta met citroenkip

Koken met karin - Zonder pakjes en zakjes

20 minuten - 4 personen

Ingredienten:
400 gr pasta
300 gr kipfilet
125 ml creme fraiche
1 citroen
2 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn
1/2 bosje platte peterselie
1 tl Dijon-mosterd
25 gr boter
zout en peper uit de molen

Bereiding:
  • Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta gaar.
  • Snij intussen de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi met zout en peper.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Alleen het gele, het witte is bitter van smaak. Snij doormiddel en pers een helft uit, de andere wordt niet gebruikt.
  • Ris de naalden los van de rozemarijn en hak fijn, net als de knoflooktenen.
  • Hak alvast de peterselie grof.
  • Verwarm de boter in een braadpan. Fruit de knoflook op laag vuur glazig; samen met de rozemarijn.
  • Doe de kip in de pan en bak op hoog vuur al omschappend rondom goudbruin.
  • Roer de citroensap en -rasp, creme fraiche, mosterd en peterselie erdoor en laat de saus op hoog vuur even inkoken. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  • Giet de pasta af en meng in de braadpan door de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten