maandag 20 februari 2012

Spaghetti carbonara

Koken met Karin -  Zonder pakjes en zakjes

15 minuten - 4 personen

Ingredienten:
400 gr spaghetti
200 gr pancetta (of gewone ontbijtspek)
4 eieren
50 gr Parmezaanse kaas
100 ml slagroom
1 teentje knoflook
versgemalen peper

Bereiding:
  • Kook de spaghetti in ruim water met wat zout beetgaar.
  • Snij of knip de pancetta in reepjes en bak op vrij laag vuur in een ruime braadpan.
  • Plet de knoflookteen en doe erbij.
  • Giet als de pancetta uitgebakken is de room erbij.
  • Draai nu het vuur uit mocht de spaghetti nog niet klaar is. In de hete pan pruttelt de room een beetje na en kookt in.
  • Klop intussen de eieren los in een kom met flink wat versgemalen peper.
  • Rasp de kaas.
  • Vis de knoflook uit de saus en gooi weg.
  • Giet de gare spaghetti af in een vergiet en doe zo snel mogelijk in de warme pan met spekjes. Roer goed door elkaar.
  • Doe de geraspte kaas en losgeklopte ei erbij en roer alles opnieuw goed door elkaar.
  • Laat met deksel op de pan een minuutje staan. Door de hitte van de pan stolt het ei en krijg je een lekkere smeuige massa.
  • Serveer met een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten