15 minuten - 4 personen
Ingredienten:
400 gr spaghetti
200 gr pancetta (of gewone ontbijtspek)
4 eieren
50 gr Parmezaanse kaas
100 ml slagroom
1 teentje knoflook
versgemalen peper
Bereiding:
- Kook de spaghetti in ruim water met wat zout beetgaar.
- Snij of knip de pancetta in reepjes en bak op vrij laag vuur in een ruime braadpan.
- Plet de knoflookteen en doe erbij.
- Giet als de pancetta uitgebakken is de room erbij.
- Draai nu het vuur uit mocht de spaghetti nog niet klaar is. In de hete pan pruttelt de room een beetje na en kookt in.
- Klop intussen de eieren los in een kom met flink wat versgemalen peper.
- Rasp de kaas.
- Vis de knoflook uit de saus en gooi weg.
- Giet de gare spaghetti af in een vergiet en doe zo snel mogelijk in de warme pan met spekjes. Roer goed door elkaar.
- Doe de geraspte kaas en losgeklopte ei erbij en roer alles opnieuw goed door elkaar.
- Laat met deksel op de pan een minuutje staan. Door de hitte van de pan stolt het ei en krijg je een lekkere smeuige massa.
- Serveer met een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten