Italiaans tomatenstamppotje
20 minuten, 4 personen.
Ingredienten:
1 kilo kruimige aardappels
750 gr rijpe smaaktomaten
200 gr pancetta in plakjes
1 handje verse basilicum
1 ui
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
zout en peper
Bereiding:
- Schil de aardappels, snij in evengrote stukken en kook in koud water met wat zout gaar in ongeveer 10-15 minuten.
- Snipper intussen de ui fijn, en snij de helft van het spek in reepjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit ui en spek op heel laag vuur een minuut of 10 tot de ui zacht is.
- Voeg halverwege de uitgeperste knoflookteen toe.
- Leg de overgebleven plakjes pancetta los van elkaar tussen vellen keukenpapier en bak ze krokant in de magnetron in ongeveer 2 minuten. Bewaar de 4 mooiste plakjes ter garnering, breek de rest in grote stukken.
- Snij de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Hak ze in stukken.
- Snij de basilicum in dunne reepjes.
- Giet de aardappels af, vang wat kookvocht op en laat ze goed uitdampen. Stamp fijn.
- Schep er tomatenblokjes, uienmegsel en een flinke scheut olijfolie door. Voeg extra olie of eventueel een klein scheutjes kookwater toe tot het een smeuig geheel is.
- Schep als laatste de krokante spekstukjes en de basilicum erdoor. Breng op smaak met peper uit de molen.
- Lekker met rucolasalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten