maandag 20 februari 2012

Bolognesesaus voor spaghetti/lasagne

Koken met Karin - Zonder pakjes en zakjes

1.20 uur - 8 personen

Ingredienten:
400 gr rundergehakt
1 grote ui
1 wortel
3 knoflooktenen
2 blikken (a 400 gr) gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
200 ml rode wijn
4 takjes tijm (of 2 tl Provencaalse kruiden)
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
Parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper uit de molen

Bereiding:
  • Verhit een scheut olijfolie in een braadpan.
  • Snipper de ui en bak deze in de pan zachtjes 5 minuten op laag vuur.
  • Hak intussen de knoflook fijn en snij de wortel in piepkleine stukjes.
  • Doe knoflook en wortel bij de ui en bak ze op iets hoger vuur al omscheppend even mee.
  • Doe het gehakt erbij en bak op hoog vuur al omscheppend rul. Blus af met de wijn.
  • Voeg de tomaten met sap toe en duw ze kapot met een spatel.
  • Roer de tomatenpuree erdoor heen.
  • Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes, hak grof. Voeg toe, samen met laurier en flink zout en peper.
  • Laat zonder deksel op laag vuur minstens een uur pruttelen tot het een mooi geheel is geworden.
  • Serveer met parmezaan
  • Vries de helft van de saus in.

1 opmerking: