maandag 20 februari 2012

Pasteitje met ragout

Koken met Karin - Zonder pakjes en zakjes
Pasteitje met ragout
30 minuten, 4 personen

Ingredienten:
300 gr kipfilet
150 gr witte champignons
500 ml kippenbouillon
50 gr boter
50 gr bloem
bosje platte peterselie
scheutje slagroom
1 eidooier
4 pasteibakjes

Bereiding:
  • Verwarm de bouillon.
  • Snij de kipfilet in stukjes en pocheer gaar in de net niet kokende bouillon.
  • Snij de champignons in plakjes en laat 1-2 minuten meegaren.
  • Schep kip en champignons met een schuimspaan eruit.
  • Smelt de boter in een andere pan maar laat niet bruin worden. Doe alle bloem erbij en klop met een garde tot een papje (=roux). Laat dit al kloppend 2 minuten garen.
  • Haal de pan van het vuur, laat snel afkoelen en zet dan in de koelkast om goed koud te worden.
  • Giet de hete bouillon in scheutjes bij de koude roux, goed kloppend met een garde tegen de klontjes.
  • Zet de pan terug op het vuur en laat onder af en toe roeren in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.
  • Hak intussen de peterselie fijn en warm de pasteibakjes 5-10 minuten op in de oven.
  • Warm tegen het einde de kip en de champignons weer mee in de saus.
  • Roer in een kopje de eidooier los met een scheutje room. Roer door de ragout. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en flink wat gehakte peterselie.
Bladerdeegbakjes maken van 2 plakjes bladerdeeg per persoon. Op 200 graden, 15 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten