Pasteitje met ragout
30 minuten, 4 personen
Ingredienten:
300 gr kipfilet
150 gr witte champignons
500 ml kippenbouillon
50 gr boter
50 gr bloem
bosje platte peterselie
scheutje slagroom
1 eidooier
4 pasteibakjes
Bereiding:
- Verwarm de bouillon.
- Snij de kipfilet in stukjes en pocheer gaar in de net niet kokende bouillon.
- Snij de champignons in plakjes en laat 1-2 minuten meegaren.
- Schep kip en champignons met een schuimspaan eruit.
- Smelt de boter in een andere pan maar laat niet bruin worden. Doe alle bloem erbij en klop met een garde tot een papje (=roux). Laat dit al kloppend 2 minuten garen.
- Haal de pan van het vuur, laat snel afkoelen en zet dan in de koelkast om goed koud te worden.
- Giet de hete bouillon in scheutjes bij de koude roux, goed kloppend met een garde tegen de klontjes.
- Zet de pan terug op het vuur en laat onder af en toe roeren in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.
- Hak intussen de peterselie fijn en warm de pasteibakjes 5-10 minuten op in de oven.
- Warm tegen het einde de kip en de champignons weer mee in de saus.
- Roer in een kopje de eidooier los met een scheutje room. Roer door de ragout. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en flink wat gehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten