vrijdag 16 november 2012

Plaattaart met pesto

Uit: Allerhande voor 4 personen

Ingrediƫnten
8 plakjes bladerdeeg (pakje 10 stuks, diepvries), ontdooid
1 potje pesto rosso (185 g)
100 g jong belegen kaas, geraspt
2 pakjes flinterdunne salami (a 100 g, afdeling voorverpakte vleeswaren)
1 courgette
1 rode uien, in dunne ringen
1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
bakpapier
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Besmeer de bodem met de pesto en bestrooi met de kaas.
  • Leg de salami erop.
  • Snijd de courgette in dunne plakken en verdeel deze over de salami.
  • Leg hierop de uienringen en de tomaten met de snijkant naar boven.
  • Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten